Promovare şi cooperare economică

Expoziția creațiilor de modă românești la Tokyo

    În 24 iulie a.c., Ambasada României la Tokyo a găzduit o expoziție a creațiilor de modă românești, organizată de asociația producătorilor și designerilor din industria textilă (Asociația FIT), cu sprijinul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, cu participarea a 7 firme românești din domeniul modei (Nissa, Irina Schrotter, List 05, Nissa One after the other, Adelina Ivan, Cristian Samfira și Carmen Ormenisan).

Program de pregătire profesională World Class Manufacturing

Centrul UE – Japonia pentru cooperare industrială organizează o nouă misiune de pregătire profesională în cadrul programului World Class Manufacturing, cu finanţarea Comisiei Europene.

Sprijin logistic pentru IMM-urile europene în Japonia – Step in Japan

Începând cu luna aprilie a.c., Centrul UE-Japonia pentru cooperare industrială a lansat un nou program intitulat Step in Japan care vine în întâmpinarea necesităţilor de sprijin direct şi concret pentru IMM-urile din spaţiul UE care intenţionează să dezvolte afaceri cu Japonia sau să identifice parteneri pentru cooperare tehnologică.

Vinurile Jidvei la Târgul Wine & Gourmet JAPAN 2013

Stand JidveiCampania de promovare în Japonia a vinurilor SC Jidvei SRL s-a desfăşurat în incinta sălii expoziţionale Tokyo Big Sight din capitala niponă, în perioada 3 – 5 aprilie 2013, în cadrul Târgului Wine & Gourmet JAPAN 2013, fiind prezentate şi degustate în total 19 sorturi de vin românesc.

Seminar pentru promovarea investiţiilor japoneze în România

Avantaje pentru investitoriÎn 14 martie 2013, la sediul Japan Bank for International Cooperation (JBIC) din Tokyo, s-a desfăşurat un seminar pentru promovarea investiţiilor japoneze în România, acţiunea fiind organizată de ambasadă în colaborare cu Japan Institute for Overseas Investments (JOI).

Vinurile Jidvei la expoziţia internaţională FOODEX Japan 2013 şi la Crystal Yacht Club din Tokyo

Stand românesc JidveiÎn perioada 5 – 8 martie 2013, vinurile SC Jidvei SRL au fost promovate printr-o campanie care s-a desfăşurat în incinta FOODEX Japan 2013 din Makuhari Messe, Tokyo.

Japan Wine Challenge 2012 – premii obţinute de vinurile româneşti

În ziua de 15 februarie 2013, la Hotelul Grand Hyatt din Tokyo, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Japan Wine Challenge 2012, acestea fiind oferite de Ronald Brown, preşedintele competiţiei. 

MAE salută aniversarea Zilei Internaţionale a Francofoniei

20.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 martie, a Zilei…

Poziţia MAE cu privire la lansarea rachetelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

08.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acţiunea recentă a Republicii…

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei ASEM

01.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 martie 2017, a Zilei ASEM (Asia -…