Prima pagină

Informaţii importante pentru cetăţenii români în caz de dezastre naturale

Guvernul Metropolitan din Tokyo pune la dispoziţia cetăţenilor străini care locuiesc în această regiune informaţii referitoare la regulile de comportare şi măsurile de protecţie în caz de calamităţi sau dezastre naturale.

Cetăţenii străini care se află în această arie geografică sunt încurajaţi să acceseze pagina de web în limba engleză a Guvernului Metropolitan din Tokyo, intitulată TMG’s Disaster Prevention Information Center. Aici pot fi obţinute detalii cu privire la măsurile de prevenire/limitare a pagubelor şi victimelor în caz de catastrofe naturale, precum şi la măsurile anvizajate de guvernul metropolitan. De asemenea, harta interactivă, care poate fi accesată şi de pe aparate tip smart phone, oferă informaţii cu privire la locaţia şi adresele adăposturilor, centrelor de evacuare, primăriilor locale, a rutelor ce trebuiesc parcurse în vederea întoarcerii în siguranţă la rezidenţă, precum şi a zonelor predispuse la alunecări de teren şi alte fenomene asemănătoare.

Precizăm faptul că autorităţile locale din prefectura Saitama – oraşul Saitama, prefectura Chiba – oraşul Chiba, prefectura Kanagawa – oraşele Yokohama, Kawasaki, Sagamihara oferă rezidenţilor lor, deopotrivă japonezi şi străini, informaţii şi consultaţii cu privire la modul de acţiune în caz de producere a unui dezastru natural, acestea fiind disponibile tot în format electronic pe paginile de web dedicate.

Ambasada recomandă tuturor cetăţenilor români de pe teritoriul Japoniei să consulte planurile de evacuare şi de sprijin a populaţiei în caz de calamităţi, alcătuite de primăriile locale în raza cărora îşi au rezidenţa.

MAE salută aniversarea Zilei Internaţionale a Francofoniei

20.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 martie, a Zilei…

Poziţia MAE cu privire la lansarea rachetelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

08.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acţiunea recentă a Republicii…

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei ASEM

01.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 martie 2017, a Zilei ASEM (Asia -…