Prima pagină

Informaţii importante pentru cetăţenii români în caz de dezastre naturale

Guvernul Metropolitan din Tokyo pune la dispoziţia cetăţenilor străini care locuiesc în această regiune informaţii referitoare la regulile de comportare şi măsurile de protecţie în caz de calamităţi sau dezastre naturale.

Cetăţenii străini care se află în această arie geografică sunt încurajaţi să acceseze pagina de web în limba engleză a Guvernului Metropolitan din Tokyo, intitulată TMG’s Disaster Prevention Information Center. Aici pot fi obţinute detalii cu privire la măsurile de prevenire/limitare a pagubelor şi victimelor în caz de catastrofe naturale, precum şi la măsurile anvizajate de guvernul metropolitan. De asemenea, harta interactivă, care poate fi accesată şi de pe aparate tip smart phone, oferă informaţii cu privire la locaţia şi adresele adăposturilor, centrelor de evacuare, primăriilor locale, a rutelor ce trebuiesc parcurse în vederea întoarcerii în siguranţă la rezidenţă, precum şi a zonelor predispuse la alunecări de teren şi alte fenomene asemănătoare.

Precizăm faptul că autorităţile locale din prefectura Saitama – oraşul Saitama, prefectura Chiba – oraşul Chiba, prefectura Kanagawa – oraşele Yokohama, Kawasaki, Sagamihara oferă rezidenţilor lor, deopotrivă japonezi şi străini, informaţii şi consultaţii cu privire la modul de acţiune în caz de producere a unui dezastru natural, acestea fiind disponibile tot în format electronic pe paginile de web dedicate.

Ambasada recomandă tuturor cetăţenilor români de pe teritoriul Japoniei să consulte planurile de evacuare şi de sprijin a populaţiei în caz de calamităţi, alcătuite de primăriile locale în raza cărora îşi au rezidenţa.

S-a lansat programul de burse oferite de statul român cetățenilor străini pentru anul universitar 2020-2021

17.12.2019

Începând cu 16 decembrie 2019, persoanele interesate își pot depune dosarul pentru…

Concurs pentru ocuparea unui post de funcționar consular în cadrul Secției Consulare a Ambasadei României în Japonia

16.12.2019

Ambasada României în Japonia organizează un proces de selecţie pentru ocuparea…

Informații generale cu privire la obținerea vizelor pentru România, în pregătire pentru UEFA EURO 2020

08.10.2019

Având în vedere viitoarele cereri de eliberare a vizelor de intrare în România în…

Programări ONLINE la Secția Consulară

18.09.2019

TOATE serviciile consulare se prestează numai pe bază de programare…