Prima pagină

Cuvânt de Bun Venit

 

Bun venit pe website-ul Ambasadei României în Japonia! 

Îmi face o deosebită plăcere sa urez bun venit pe pagina de web a Ambasadei României la Tokyo, unde puteți găsi informații despre activitatea ambasadei și relațiile bilaterale, date de interes pentru cetățenii japonezi și nu numai, interesați să afle mai multe despre România, cultura, obiceiurile și frumusețile sale naturale, precum și informații privind serviciile consulare oferite cetățenilor români aflați în Japonia.

Relațiile diplomatice dintre România și Japonia au aproape un secol vechime, dezvoltându-se constant de-a lungul timpului până la actualul nivel, când ne bucurăm de o relație solidă, cu legături de cooperare tot mai strânse, atât in plan politic și diplomatic, cât și în alte domeniile de activitate: economic, cultural, academic, sportiv și schimburi interumane.

Declarația privind Parteneriatul Reînnoit dintre România și Japonia, semnată de ministrii afacerilor externe român și nipon la 26 februarie 2013,  reflectă acest stadiu și oferă un cadru care permite consolidarea relației bilaterale pe mai departe. 

Fiecare cetățean român care se află în Japonia, fie ca rezident sau pentru o perioadă determinată – pentru studii, muncă, cercetare, afaceri sau în calitate de turist - este un reprezentant al țării noastre. De aceea, porțile Ambasadei vă sunt deschise nu numai pentru a vă oferi servicii de calitate, care să vină în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor dvs. ci și pentru a deveni un spațiu primitor de întâlnire și dialog.

Sper să găsiți conținutul acestor pagini util și informativ și vă invit să ținem legătura pe site și pe mediile de socializare unde ambasada este prezentă, mulțumindu-vă anticipat pentru sugestiile dvs. de îmbunătățire.

 

Tatiana Iosiper

Ambasadorul României în Japonia

S-a lansat programul de burse oferite de statul român cetățenilor străini pentru anul universitar 2020-2021

17.12.2019

Începând cu 16 decembrie 2019, persoanele interesate își pot depune dosarul pentru…

Concurs pentru ocuparea unui post de funcționar consular în cadrul Secției Consulare a Ambasadei României în Japonia

16.12.2019

Ambasada României în Japonia organizează un proces de selecţie pentru ocuparea…

Informații generale cu privire la obținerea vizelor pentru România, în pregătire pentru UEFA EURO 2020

08.10.2019

Având în vedere viitoarele cereri de eliberare a vizelor de intrare în România în…

Programări ONLINE la Secția Consulară

18.09.2019

TOATE serviciile consulare se prestează numai pe bază de programare…