Despre noi

Stagii la ambasadă

Ambasada României în Japonia oferă studenţilor români entuziaşti, care doresc să urmeze o carieră în sfera diplomaţiei sau au un interes special în domeniul relaţiilor internaţionale, oportunitatea efectuării unui program de practică în scopul dobândirii de experienţă profesională. Cerinţele vizează profesionalism şi responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor stabilite de comun acord.

Perioada şi durata stagiului, precum şi programul de activitate sunt flexibile, ţinând cont de posibilităţile logistice ale Ambasadei şi de interesele stagiarilor.

Cunoaşterea limbilor engleză şi japoneză este imperios necesară.

La finalul stagiului, încurajăm elaborarea unui raport care descrie experienţa de lucru în cadrul Ambasadei.

 

În vederea desfăşurării stagiului, persoanele interesate vor întocmi un dosar ce conţine:

  1. o cerere adresată ambasadorului României în Japonia;
  2. un Curriculum Vitae (în limba română);
  3. o copie după paşaport;
  4. o scrisoare de motivaţie, în care obligatoriu să apară scopul pentru care se solicită stagiul intern de pregătire şi misiunea diplomatică unde se doreşte desfăşurarea acestuia (în acest caz, Ambasada României în Japonia);
  5. o adresă din partea instituţiei de învăţământ care să ateste calitatea de cursant;
  6. două recomandări din partea a doi profesori universitari sau cercetători;
  7. o programă analitică de practică, care va cuprinde obiectivele pe care vi le propuneţi să le urmăriţi pe toată perioada stagiului intern de pregătire.

Dosarul astfel constituit va fi trimis prin poştă la sediul Ambasadei României din Tokyo, în atenţia secţiei la care doriţi să efectuaţi stagiul, în vederea analizării acestuia. Ulterior, ca parte a procesului de selecţie, unul sau mai mulţi membri ai Ambasadei vor conduce un interviu.

Studenţii selecţionaţi pot începe stagiul de practică după comunicarea aprobării Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti, care durează cel puţin trei săptămâni din momentul înaintării documentelor către MAE.

 

Important

Stagiul de practică se efectuează pe bază de voluntariat, iar cei în cauză trebuie să-şi acopere singuri cheltuielile de întreţinere, cazare şi transport pe durata programului.

Ambasada va emite un Certificat pentru efectuarea unui stagiu de practică ca o recunoaştere a parcurgerii cu succes a programului. De asemenea, misiunea diplomatică va elabora, la cerere, scrisori de recomandare.

MAE salută aniversarea Zilei Internaţionale a Francofoniei

20.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 martie, a Zilei…

Poziţia MAE cu privire la lansarea rachetelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

08.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acţiunea recentă a Republicii…

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei ASEM

01.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 martie 2017, a Zilei ASEM (Asia -…