Despre noi

Stagii la ambasadă

Ambasada României în Japonia oferă studenţilor români entuziaşti, care doresc să urmeze o carieră în sfera diplomaţiei sau au un interes special în domeniul relaţiilor internaţionale, oportunitatea efectuării unui program de practică în scopul dobândirii de experienţă profesională. Cerinţele vizează profesionalism şi responsabilitate în îndeplinirea sarcinilor stabilite de comun acord.

Perioada şi durata stagiului, precum şi programul de activitate sunt flexibile, ţinând cont de posibilităţile logistice ale Ambasadei şi de interesele stagiarilor.

Cunoaşterea limbilor engleză şi japoneză este imperios necesară.

La finalul stagiului, încurajăm elaborarea unui raport care descrie experienţa de lucru în cadrul Ambasadei.

 

În vederea desfăşurării stagiului, persoanele interesate vor întocmi un dosar ce conţine:

  1. o cerere adresată ambasadorului României în Japonia (în care să specificați și perioada în care doriți să efctuați stagiul);
  2. un Curriculum Vitae (în limba română);
  3. o copie după paşaport;
  4. o scrisoare de motivaţie, în care obligatoriu să apară scopul pentru care se solicită stagiul intern de pregătire şi misiunea diplomatică unde se doreşte desfăşurarea acestuia (în acest caz, Ambasada României în Japonia);
  5. o adeverință din partea instituţiei de învăţământ care să ateste calitatea de cursant;
  6. două recomandări din partea a doi profesori universitari sau cercetători;
  7. o programă analitică de practică, care va cuprinde obiectivele pe care vi le propuneţi să le urmăriţi pe toată perioada stagiului intern de pregătire.

Dosarul astfel constituit va fi trimis prin poştă la sediul Ambasadei României din Tokyo, în atenţia secţiei la care doriţi să efectuaţi stagiul, în vederea analizării acestuia. Ulterior, ca parte a procesului de selecţie, unul sau mai mulţi membri ai Ambasadei vor conduce un interviu.

Studenţii selecţionaţi pot începe stagiul de practică după comunicarea aprobării Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti, care durează cel puţin trei săptămâni din momentul înaintării documentelor către MAE.

 

Important

Stagiul de practică se efectuează pe bază de voluntariat, iar cei în cauză trebuie să-şi acopere singuri cheltuielile de întreţinere, cazare şi transport pe durata programului.

Ambasada va emite un Certificat pentru efectuarea unui stagiu de practică ca o recunoaştere a parcurgerii cu succes a programului. De asemenea, misiunea diplomatică va elabora, la cerere, scrisori de recomandare.

În prim plan

ALEGERI pentru Președintele României

04.10.2019

❗️IMPORTANT ❗️ Dacă nu v-ați înregistrat ca alegător în…

Rubrică specială pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe - Alegeri pentru Președintele României 2019

05.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică…

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

24.11.2019

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția cetățenilor români care se află …

Informații generale cu privire la obținerea vizelor pentru România, în pregătire pentru UEFA EURO 2020

08.10.2019

Având în vedere viitoarele cereri de eliberare a vizelor de intrare în România în…