Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Înscriere acte emise de autorităţi străine

Ambasada României la Tokyo înscrie în registrele de stare civilă româneşti certificatele de naştere, căsătorie sau deces emise de autorităţile japoneze şi eliberează certificate românești.

Atenţie! Actele de stare civilă ale cetăţenilor români (certificat de naştere, certificat de căsătorie) întocmite în străinătate au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.

Legea 201 din 2009 prevede că, în cazul în care întocmirea actului nu a fost făcută la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, acesta se face în România la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, la ofiţerul de stare civilă din cadrul primăriei unităţii administrativ teritoriale pe a cărei rază se află domiciliul solicitantului. Cetăţenii care nu se deplasează în România pentru aceasta, pot împuternici o persoană din țară pentru a efectua transcrierea.

NOTĂ

ORICE SERVICIU CONSULAR NECESITĂ STABILIREA UNEI PROGRAMĂRI PREALABILE, pe care o puteți obține trimițând un e-mail la adresa tokyo.consul@mae.ro.

PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE SOLICITĂ ELIBERAREA CERTIFICATELOR ÎN PROCEDURĂ DE URGENȚĂ (ÎN ACEEAȘI ZI), SE VOR REALIZA PROGRAMĂRI ÎN ZILELE DE MARTI, MIERCURI ȘI JOI, ÎN CURSUL DIMINEȚII FIIND PRELUATE DOCUMENTELE ȘI COMPLETATE CERERILE AFERENTE, ACTUL URMÂND A FI ELIBERAT ÎN PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL DE DUPĂ-AMIAZĂ. 

Obţinerea documentului solicitat este supusă unei taxe consulare în conformitate cu Legea 198/2008, taxă care va fi achitată la momentul depunerii cererii la Ambasadă în yeni, la cursul mediu de referinţă yen-euro aferent lunii anterioare.

MAE salută aniversarea Zilei Internaţionale a Francofoniei

20.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 martie, a Zilei…

Poziţia MAE cu privire la lansarea rachetelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

08.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acţiunea recentă a Republicii…

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei ASEM

01.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 martie 2017, a Zilei ASEM (Asia -…