Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Certificat de celibat

În conformitate cu reglementările locale, cetăţenii români care doresc să încheie căsătoria în Japonia trebuie să prezinte un certificat de celibat, eliberat de către ambasadă. 

ATENȚIE! Primăriile japoneze NU acceptă dovada de celibat emisă de către autoritățile din România, chiar dacă aceasta este apostilată și tradusă în limba japoneză.

 

Eliberarea certificatului solicitat de primăria din Japonia în vederea căsătoriei (Certificat de celibat/ Koninyokengubi shomeisho) se face NUMAI DUPĂ completarea declaraţiei de stare civilă de către solicitant şi autentificată de consul. Formularul este pus la dispoziţia solicitantului de către Secţia Consulară a Ambasadei.

 

Acte necesare (în original și copie xerox):

  1. Paşaportul românesc valabil;
  2. Certificatul de naştere;
  3. În cazul în care solicitantul a fost căsătorit este necesară prezentarea, după caz, a unuia din următoarele documente:

hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, în original, emisă de o instanţă judecătorească din România;

hotărârea de anulare a unei căsătorii anterioare;

certificatul de deces al fostului soţ;

certificatul de căsătorie anterior, cu menţiunea desfacerii căsătoriei.

 

ATENŢIE!

Dacă divorţul a avut loc în Japonia solicitantul va prezenta, în original, hotărârea instanţei judecătoresti competente din România privind recunoaşterea efectelor divorţului pe teritoriul Romaniei. În situaţia în care cetăţeanul român s-a căsătorit şi ulterior a divorţat în străinătate fără a solicita transcrierea căsătoriei în România şi implicit obţinerea certificatului de căsătorie românesc, trebuie să facă demersurile necesare, personal sau prin împuternicit, în vederea recunoaşterii efectelor divorţului şi transcrierii căsătoriei în România.

 

NOTĂ

ORICE SERVICIU CONSULAR NECESITĂ STABILIREA UNEI PROGRAMĂRI PREALABILE, pe care o puteți obține trimițând un e-mail la adresa tokyo.consul@mae.ro.

Obţinerea documentului solicitat este supusă unei taxe consulare de 60 EUR în conformitate cu Legea 198/2008, taxă care va fi achitată la momentul depunerii cererii la Ambasadă în yeni, la cursul mediu de referinţă yen-euro aferent lunii anterioare.

MAE salută aniversarea Zilei Internaţionale a Francofoniei

20.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 martie, a Zilei…

Poziţia MAE cu privire la lansarea rachetelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

08.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acţiunea recentă a Republicii…

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei ASEM

01.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 martie 2017, a Zilei ASEM (Asia -…