Prima pagină

Cuvânt de Bun Venit

 

Bun venit pe website-ul Ambasadei României în Japonia! 

Îmi face o deosebită plăcere sa urez bun venit pe pagina de web a Ambasadei României la Tokyo, unde puteți găsi informații despre activitatea ambasadei și relațiile bilaterale, date de interes pentru cetățenii japonezi și nu numai, interesați să afle mai multe despre România, cultura, obiceiurile și frumusețile sale naturale, precum și informații privind serviciile consulare oferite cetățenilor români aflați în Japonia.

Relațiile diplomatice dintre România și Japonia au aproape un secol vechime, dezvoltându-se constant de-a lungul timpului până la actualul nivel, când ne bucurăm de o relație solidă, cu legături de cooperare tot mai strânse, atât in plan politic și diplomatic, cât și în alte domeniile de activitate: economic, cultural, academic, sportiv și schimburi interumane.

Declarația privind Parteneriatul Reînnoit dintre România și Japonia, semnată de ministrii afacerilor externe român și nipon la 26 februarie 2013,  reflectă acest stadiu și oferă un cadru care permite consolidarea relației bilaterale pe mai departe. 

Fiecare cetățean român care se află în Japonia, fie ca rezident sau pentru o perioadă determinată – pentru studii, muncă, cercetare, afaceri sau în calitate de turist - este un reprezentant al țării noastre. De aceea, porțile Ambasadei vă sunt deschise nu numai pentru a vă oferi servicii de calitate, care să vină în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor dvs. ci și pentru a deveni un spațiu primitor de întâlnire și dialog.

Sper să găsiți conținutul acestor pagini util și informativ și vă invit să ținem legătura pe site și pe mediile de socializare unde ambasada este prezentă, mulțumindu-vă anticipat pentru sugestiile dvs. de îmbunătățire.

 

Tatiana Iosiper

Ambasadorul României în Japonia

MAE salută aniversarea Zilei Internaţionale a Francofoniei

20.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 martie, a Zilei…

Poziţia MAE cu privire la lansarea rachetelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

08.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate acţiunea recentă a Republicii…

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei ASEM

01.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 1 martie 2017, a Zilei ASEM (Asia -…